ŠEsko Orajärvi

Anna palautetta

Katso

Alustavasti Tuoma-Kauvosaaren sukuseuran sukututkimuksen ns. lähtöhenkilöksi on valittu Heikki Niilonpoika Tuoma eli Henrik Nilsson Tuoma. Heikki Niilonpoika oli Tuoman talon isäntä 1658 - 1693. Hänen aikanaan Tuoman talo jaettiin kahtia 1685 Tuomaksi ja Matiksi (Tuoma-Matti). Heikki Niilonpoika Tuoman syntymäaika ei ole tiedossa, mutta isännyyden ajankohdasta päätellen se voisi olla n. 1630 tienoilla.
Suvun esipolvia on kyllä selvitetty aina 1500-luvun alkuun ja onpa joidenkin sukuhaarojen osalta voitu selvittää aina 1400-luvun lopulle.
Kauvosaaren vanha sukuhaara, jota sukuseuran nimessä tarkoitetaan, on asunut alunperin Kauvosaaressa sijainnutta taloa 1500-luvulta. Vanhin tunnettu on Kauvosaaren isäntänä 1500-luvun lopulla ollut Hannu Knuutinpoika Kauvosaari eli Hans Knutsson Kauvosaari. Edellä mainitun Heikki Niilonpoika Tuoman tytär Brita Heikintytär os. Tuoma (s. 1667) avioitui Heikki Heikinpoika Kauvosaaren (s.1652) kanssa, joka oli ruotusotilas nimellä Roos.

Tällä hetkellä Heikki Niilonpojan jälkeläisiä on sukututkimusohjelman tietokannassa runsaat 2100 perhetaulua ja henkilöitä n. 11000. Selvitettyjä sukutietoja on eri lähteissä ja useammalla sukujen piirissä sukututkimusta harrastaneella huomattavan runsaasti. Näiden eri tutkijoilla olevien tietojen tallentaminen yhteiseen tietokantaan julkaisukelpoiseen muotoon saatettavaksi on edessä oleva mittava työ.

Tästä löydät lomakkeen, johon voit täyttää omat ja läheistesi tiedot. Lähetä huolellisesti täytetty lomake lomakkeessa olevaan osoitteeseen joko postitse tai sähköpostin liitteenä.
Lomake.pdf
Lomake.rtf (tekstitiedosto, Word, OpenOffice)

Tuoma-Kauvosaaren sukuun kuuluvia sukuja ovat tahollaan tutkineet ja selvitelleet mm.

Pekka Vanhainen Oulusta (lähtöisin Kaulirannalta)
Matti Vuopio Pellosta
Vilho Lantto Oulusta (lähtöisin Pellosta)
Ainie Hilstrom-Busse USA (Antti Antinpoika Kauvosaaren jälkeläisiä)
Esko Orajärvi Oulusta (lähtöisin Pellosta)

Heikki Niilonpoika Tuoman jälkeläiset ( 6 sukupolvea)
Kartta Kuivakankaan, Kaulirannan ja Marjosaaren asutuksesta 1673

Yhteisiä esivanhempia_1
Kirjailija Timo K. Mukan juuret Kaulirannalle Juvanille

Palaa etusivulle