ŠEsko Orajärvi

Anna palautetta

Palaa tästä

 


Esivanhempien polut

Tämän esivanhempien etsinnän taustalla oli ajatus etsiä yhteisiä esivanhempia henkilöille, joiden juuret ovat Ylitornion Kaulirannan Tuoman - Kauvosaaren suvussa. Olen koonnut seuraavaan esitykseen muutamia sukuun kuuluvia henkilöitä ja halunnut etsiä näille valituille lähimmät yhteiset esivanhemmat.
Nämä kaikille valituille lähimmät yhteiset esivanhemmat löytyvät kahdeksan (8) sukupolven takaa. He ovat Antti Antinpoika Kohkoinen-Järvenaita (Anders Andersson Kohkoinen-Järvenaita) ja hänen puolisonsa Ella Pekantytär Ojanen-Pelli (Ella Persdotter Ojanen-Pelli). Antti oli syntynyt v. 1711 Tornionjoen länsipuolella Kuivakankaalla sijainneeseen Järvenaidan taloon, jonka isäntänä hän oli isänsä jälkeen. Järvenaidan talo oli syntynyt kun Kohkoisen talo jaettiin kahtia. Ella oli syntynyt v. 1714 myös Tornionjoen länsipuolella, siis nykyisen Ruotsin puolella, Ojanen-Pellin taloon Ylitornion Ruskolassa.

Lähtöhenkilöt ovat:
 
Hillsrom-Busse Aina (Ainie) Marie- Amerikkaan v.1866 muuttaneen Antti Antinpoika Kauvosaaren jälkeläinen
 
Jaako Ahti Edvard - Aavasaksalla asuva, joka äidin kautta tulee Tuoman (nyk. Juvanin) sukuun.
 
Lantto Vilho Eelis - Oulussa asuva yliopiston professori, joka äidin kautta myös tulee Tuoman (Juvanin) sukuun.
 
Orajärvi Esko Paavali- eli näiden sivujen ylläpitäjä, isovanhempien kautta sekä Tuoman että Kauvosaaren sukua.
 
Rautavaara Einojuhani - Säveltäjä, professori, joka äidin kautta tulee Kauvosaaren sukuun.
 
Smith Margaret Ann - Amerikkaan v.1897 muuttaneen Oskari Pekanpoika Wanhaisen jälkeläisiä - Tuoman sukua
 
Vanhainen Pekka Kalervo - Oulussa asuva kaulirantalainen, joka tulee isänsä suvun kautta Tuoman sukuun.
 
Vuopio Vesa Matti - Pellossa asuva, joka isoisän isän kautta on suoraan Kauvosaaren sukujuuria.

Tarkennuksena on mainittava, että Kauvosaaren suku, josta tässä yhteydessä puhutaan, on tuo alkuperäinen Kauvosaaren suku. Kauvosaaren talon ensimmäinen isäntä oli Hannu Knuutinpoika Kauvosaari (Hans Knutsson Kauvosaari), joka mainitaan kymmenysluetteloissa Kauvosaaren isäntänä vv.1596-1616. Hannu Knuutinpoika tuli mahdollisesti Norjasta?
Amerikkaan v.1866 muuttanut Antti Antinpoika, joka oli tuolloin Kauvosaaren isäntä, myi lähtiessään talon. Uudet omistajat ja heidän jälkeläisensä alkoivat ajan yleisen käytännön mukaan käyttää sukunimenä talon nimeä. He eivät siis ole tuota alkuperäistä Kauvosaaren sukua.

Olen rajannut haun kahdeksaan (8) sukupolveen, muuten aineisto olisi kasvanut liian suureksi. Tällöin näitä - Esivanhempien polkuja - löytyi kaksi (2) erilaista vaihtoehtoista polkua. Jollen olisi rajoittanut hakua olisi erilaisia polkuvaihtoehtoja valituille henkilöille löytynyt aineistostani tuhansia. Luitte aivan oikein - todella tuhansia.

Huomatkaa, että kun avaatte jonkun polkulinkin niin avautuvassa taulussa jokainen nimi on linkki, josta avautuu ko. henkilön perhekaavio.

Esivanhempien polut